Damwandprofiel Larssen 430

Het damwandprofiel Larssen 430 is een samengesteld profiel uit het profiel Larssen 43. Door twee dubbele damwandprofielen 43 op een dusdanige wijze te positioneren, ontstaat er Z-profiel, waarbij van belang is dat het middenslot dichtgeponst moet zijn. Hierdoor krijg je een extra hoog profiel, welke een zeer hoog weerstands –en traagheidsmoment kan genereren. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de versterkte hoeken.

tekening
Deze hoge sterkten kunnen tegen een relatief laag gewicht tot stand gebracht worden, wat het profiel erg geschikt maakt voor het keren van grote hoogten en zwaar te belaste kades.

Het profiel Larssen 430 is al verschillende keren toegepast en wij zullen een tweetal projecten nader toelichten. Eén van de projecten waar het profiel Larssen 430 is toegepast, is een slibdepot te Lixhe in Belgie.

Eén van de projecten waar het profiel Larssen 430 is toegepast, is een slibdepot te Lixhe in Belgie.

Dit maakt onderdeel uit van de sluizen bij Ivoz Ramet in Luik. Hierbij zijn lengtes van 10.00 t
ot 18.00 meter toegepast en zijn de profielen als d
ubbele Larssen 43 ingebracht. Hierbij is het belangrijk dat het middenslot, het slot in de neutrale as, dichtgeponst moet zijn. Voor dit project heeft Gooimeer ook het heiplan verzorgd.

Een ander project waar Larssen 430 is toegepast, is een parkeergarage welke onderdeel uitmaakt van de werkzaamheden op Hoog Catharijne in Utrecht.

1 2

Naast het nieuwe Vredenburg wordt een nieuwe 5-laags parkeergarage gebouwd. Hiervoor is er eerst een cement-bentonietsleuf gegraven. In deze cement-bentonietsleuf zijn daarna de Larssen 430 profielen afgehangen. De Larssen 430 profielen zijn 33.00 meter lang en worden als compleet profiel, dus als viervoudige plank, ingebracht.

 

Voor meer informatie over het Larssen 430 profiel en bovengenoemde projecten kunt u contact opnemen met de firma Gooimeer via het telefoonnummer 036-5370333.

Previous Article
Next Article