Logisal Salaris Nieuws januari 2014

LogiSal Software voor Salarisadministratie 2014 is beschikbaar.

LogiSal Software voor Salarisadministratie 2014 kunt u hier downloaden.
Houdt u er rekening mee dat een aantal percentages van pensioenfondsen nog niet beschikbaar zijn.
Lees na het installeren eerst de Leesmij in het menu Info.
LogiSal is beschikbaar voor alle bedrijven in Nederland.

Lees online

 

Premies werknemersverzekeringen op jaaropgave

Vanaf dit jaar (2014), bij de jaaropgave over 2013, bent u verplicht uw werknemers te informeren over de afgedragen premies werknemersverzekeringen. Ten opzichte van 2012 zijn twee gegevens nieuw. Het gaat hier om de werkgeversheffing Zvw en het totaal van de premies werknemersverzekeringen. De werknemer krijgt hierdoor inzicht in de bedragen die de werkgever voor hem betaalt.

Lees online

 

Teruggaaf basispremie WAO/WIA

Nu de Eerste Kamer het Belastingplan 2014 heeft goedgekeurd, is de gedeeltelijke teruggaaf van de basispremie WAO/WIA een feit.

Eén van de maatregelen uit het Belastingplan is de eenmalige teruggaaf van een deel van de basispremie WAO/WIA die uw onderneming in 2013 afdroeg.
In afwachting van het besluit van de Eerste Kamer had de Belastingdienst de beschikkingen voor de eenmalige teruggaaf al klaarstaan.

Mogelijk ontvangt uw onderneming het bedrag nog dit jaar van de Belastingdienst retour.

Voor het vaststellen van de grondslag voor de teruggaaf is als peildatum 30 september 2013 gebruikt.

Het bedrag dat u op die datum over de periode 1 januari tot en met 30 juni 2013 had aangegeven in de rubriek ‘basispremie WAO/IVA/WGA’ is het uitgangspunt voor de teruggaaf. Heeft u daarna aangiftes en correctie over het eerste half jaar van 2013 gedaan, dan tellen die niet mee. Hanteert uw onderneming een tijdvak van vier weken voor de loonaangifte, dan herleidt de fiscus de premie. Van deze grondslag krijgt u 28,82% van de Belastingdienst retour. Dit is ter compensatie van de eerdere verhoging van de sectorpremie.

Het streven is om de teruggaaf deze maand nog over te maken. Voordat de Belastingdienst de teruggaaf uitkeert, wordt eerst wel gecontroleerd of uw onderneming nog openstaande schulden heeft. Daar zal de teruggaaf dan mee verrekend worden.

Als bij de fiscus geen rekeningnummer bekend is om de teruggaaf op te storten, ontvangt u hierover een brief. Als uw onderneming jaaraangifte doet, krijgt u de teruggaaf in de loop van 2014.

Lees online

 

Notities en koppelingen

LogiSal introduceert in LogiSal2014 een vernieuwd en uitgebreid systeem van Notities en Koppelingen. U kunt straks per werkgever en werknemer Pop-ups, Notities, Extra rubrieken en extra tekstregels (voor op de salarisspecificatie) vastleggen. De notities zijn ook tijdens het Berekenen in te zien en te wijzigen. En u kunt ook een aparte print maken van alle notities van 1 administratie. Daarnaast kunt u documenten en mappen op uw computer koppelen in LogiSal zodat ze snel en handig te openen zijn. Dit kan per werknemer. Handig!

Lees online

 

Tabellen loonheffing 2014

De PDF tabellen voor de loonheffing 2014 zijn beschikbaar.
U kunt ze downloaden van onze site.

Lees online

 

Pensioenaanlevering sluit (vervolgbericht)

Syntrus Achmea heeft aangegeven dat het aanleveren van de jaarloongegevens via www.pensioenaangifte.nl nog tot en met 31-12-2013 mogelijk is. Veel werkgevers hebben aangegeven dat het voor hun niet mogelijk is om voor deze datum gegevens aan te leveren. Daarom is er besloten de mogelijkheid om via www.pensioenaanlevering.nl aan te leveren te verlengen naar 31-03-2014. Deze werkwijze is alleen voor werkgevers toegestaan die nog niet zijn aangesloten op Pensioenaangifte. Voor vragen kunt u contact opnemen met Syntrus Achmea.

Lees online

 

Gebruikelijk loon 2014

Heeft u een aanmerkelijk belang in een bv en werkt u ook voor die bv, dan moet u rekening houden met het gebruikelijk loon. De gebruikelijkloonregeling houdt in dat een aanmerkelijkbelanghouder een loon moet krijgen dat gebruikelijk is voor het niveau en de duur van het werk. Dit jaar bedraagt dit loon minimaal € 43.000. Volgend jaar stijgt dat minimale bedrag dus met € 1.000 naar € 44.000. Het is onder voorwaarden mogelijk om van dat gebruikelijke loon af te wijken. Wilt u een lager loon toepassen, dan moet u aannemelijk maken dat dit gebruikelijk is bij soortgelijke dienstbetrekkingen waarbij een aanmerkelijk belang geen rol speelt. Lukt dat niet, dan moet u toch uitgaan van het minimale bedrag van € 44.000 (in 2014). Blijkt nu dat juist een hoger loon gebruikelijk is bij soortgelijke dienstbetrekkingen, dan is het gebruikelijk loon het hoogst van de volgende bedragen: 70% van het hogere gebruikelijke loon of het loon van uw meestverdienende werknemer of die van een aan u verbonden vennootschap. Dit loon moet in 2014 dan wel minstens € 44.000 bedragen.

Lees online

 

Mogelijkheden LogiSal Online uitgebreid!

LogiSal Online is vanaf nu ook beschikbaar in de versie EBB (Extern Bureaublad).

Met LogiSal EBB beschikt u over een complete werkplek dat voelt en werkt zoals uw vertrouwde Windows-bureaublad.

U werkt op afstand op uw externe bureaublad via een beveiligde internetverbinding.
EBB start sneller op (dan Citrix) en is standaard in Windows begrepen.
EBB is goedkoper als u met meer gebruikers gaat werken.

Lees meer: LogiSal Online

Lees online

 

Tip: notities in LogiSal

U kunt zowel bij Werkgever als bij Werknemer notities maken. En bij Berekenen ziet u aan de linkerkant een knop met een N die geel wordt als er een notitie voor die werknemer is. Met een klik roept u de notitie op en leest u de herinnering c.q. notitie. Zeer nuttig.

Lees online

 

Tweede uitgave van de ‘Nieuwsbrief Loonheffingen 2014′

De Belastingdienst heeft de tweede uitgave van de ‘Nieuwsbrief Loonheffingen 2014′ gepubliceerd.
In deze nieuwsbrief is informatie te vinden over de nieuwe regels vanaf 1 januari 2014 voor het inhouden en betalen van de loonheffingen. Lees de nieuwe uitgave hier.

Lees online

 

Previous Article
Next Article