Logisal Salaris Nieuws Juli 2013

Werkbonus via de salarisadministratie

In de Fiscale Verzamelwet 2013 die onlangs door de ministerraad aan de Tweede Kamer is aangeboden, staat een voorstel voor het invoeren van de werkbonus in de Wet op de loonbelasting. Dit voorstel was al opgenomen in het Belastingplan 2013. U kunt vanaf 2014 in de salarisadministratie de heffingskorting voor oudere werknemers (werkbonus) toepassen. De werknemer hoeft deze heffingskorting dan niet meer via de voorlopige aanslag van de Belastingdienst te laten lopen.

Lees online (19-07-2013)

 

Ziektewet overzicht controleren

U ontvangt vóór 1 september 2013 een overzicht van de werknemers die in uw onderneming in 2012 een ziektewetuitkering hebben ontvangen. Controleer dit overzicht goed, aangezien de Belastingdienst op basis van dit overzicht de hoogte van de nieuwe ziektewet premies gaat vaststellen. Indien er fouten in dit overzicht zitten kunt u dat nu nog laten corrigeren door het UWV. Zo voorkomt u een te hoge premie voor 2014.

Lees online (18-07-2013)

 

Sollicitant Googelen?

U mag niet zomaar een sollicitant afwijzen met als reden: wat wij op internet tegen zijn gekomen past niet bij onze ‘ideale werknemer’. Dit heeft te maken met de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Deze wet stelt dat er een grondslag moet zijn om die gegevens te verzamelen. Indien u het wel op internet zoekt naar de werknemer kunt u dit beter niet als reden geven. Wilt u iemand wel op deze grond kunnen afwijzen, dan is het advies om vooraf in de vacature te vermelden dat indien iemand solliciteert hij instemt met een onderzoek op internet.

Lees online (16-07-2013)

 

ZW-flexpremie

In de hervorming van de Ziektewet is opgenomen dat u als werkgever gaat meebetalen aan de instroom van tijdelijke krachten in de Ziektewet en de WGA. Het UWV heeft in de juninota de hoogte van het gemiddelde premiepercentages voor de WGA-vast en -flex en de ZW flex bekend gemaakt:

  • Gemiddelde WGA premie vaste werknemers: 0,50%
  • Gemiddelde ZW premie voor flexkrachten: 0,34%
  • Gemiddelde WGA premie voor flexkrachten: 0,17%

U ontvangt eind 2013 een beschikking van de Belastingdienst met de premie voor uw onderneming. Kleine werkgevers blijven de sectorpremie afdragen. Alleen grote werkgevers betalen een premie die afhankelijk is van de instroom in de Ziektewet.

Lees online (15-07-2013)

 

Loonsom Connect pincode

Zoals eerder door ons is aangegeven mag u geen loonaangiftes meer insturen die zijn ondertekend met een pincode. Indien u in de maand juli wel een loonaangifte middels pincode instuurt dan ontvangt u direct een schrijven van de Belastingdienst. Vanaf 1 augustus worden alle loonaangiftes welke worden ingediend met een pincode, afgekeurd door de Belastingdienst. U moet uw aangiftes vanaf 1 augustus insturen door middel van een KPN certificaat. Alternatief is onze LIS service (Loonaangifte Indien Service). Kijk hier voor meer informatie over onze LIS service. Wenst u stappen te ontvangen voor het aanvragen van KPN certificaten of hoe u KPN certificaten uit een ander pakket importeert in Loonsom Connect, mail dan onze helpdesk.

Lees online (12-07-2013)

 

Kopie administraties LogiSal

Wij adviseren u regelmatig uw bestanden te kopiëren. U dient onderscheid te maken in zogenaamde werkkopieën en brandkopieën. Een werkkopie dient alleen als reserve als er tijdens bepaalde verwerkingsprocedures iets fout gaat. Een werkkopie maakt u op dezelfde harddisk op een andere plek. Een brandkopie is een kopie die u op een ander medium (diskette, cdrom of in de `cloud`) bewaart voor het geval uw systeem totaal vernietigd is. Via Beheer > Kopiëren kunt u kopiëren of zippen naar een door u opgegeven adres.

Lees online (11-07-2013)

 

Uw Salarisadministratie Online

LogiSal is ook beschikbaar als ‘salarisadministratie-online’ oplossing.
Cloud-werken in optima forma.

De grote voordelen van LogiSal Online:

  • 24/7 toegang tot LogiSal-Online.
  • Bereikbaar vanaf iedere werkplek en zelfs met Apple, Linux, Smartphone en Ipad.
  • Updates worden automatisch voor u geinstalleerd.
  • Iedere dag wordt een backup gemaakt.
  • U hoeft geen investering te doen.
  • Kosten per gebruiker € 25 per maand exclusief LogiSal-licentie.
  • Volledig schaalbaar: uw online-salarisadministratie groeit met u mee.
  • LogiSal online is inclusief het versturen van e-mails van LogiSal.
  • LogiSal online dient uw loonaangifte in o.a. via LIS.
  • Ook andere software mogelijk.
  • U blijft volledig uitwisselbaar naar uw eigen computer. Als u ooit LogiSal-online opzegt dan kunt u alle programmatuur en data op uw eigen systeem bewaren voor eventuele controles.
  • Starten of Overstappen: LogiSal-Online werkt heel eenvoudig en 100% gelijk aan de LogiSal die u al jaren gewend bent. Wij zorgen voor installatie van uw salarisadministratie online. U logt in en u werkt met nieuwe of met bestaande administraties verder.
  • Op verzoek demo mogelijk.

Meer weten over Logisal Salarisadministratie online?

Lees online (10-07-2013)

 

Asscher wil advies over andere financiering WW

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken wil van de Sociaal-Economische Raad (SER) advies over een andere financiering van de WW, waarbij werkgevers en werknemers allebei de helft van de premie betalen. Op dit moment betalen alleen werkgevers WW-premie.

De SER wordt ook gevraagd advies te  geven over de financiering van de WW. Werkgevers en werknemers willen ieder de helft mee gaan betalen aan de WW, dat mag echter niet nadelig uitpakken voor de koopkracht van mensen. De WW wordt nu  nog maximaal 38 maanden gefinancierd door de overheid, die periode gaat naar 24 maanden. Werkgevers en werknemers kunnen, door bijvoorbeeld afspraken te maken in de cao, ervoor zorgen dat  de WW- duur op het huidige niveau blijft. Daarnaast gaan werkgevers die veel werknemers in de WW laten instromen meer premie betalen, zodat  goed werkgeverschap wordt gestimuleerd. Sociale partners kunnen het gebruik van de WW beperken door het tijdig vinden van nieuw werk voor werknemers die met ontslag bedreigd worden. Door bijvoorbeeld scholing of het aanbieden van leerwerkplekken.

Lees online (08-07-2013)

 

VCR 2013

Er is weer een nieuw document Voortschrijdend Cumulatief Rekenen. Nu van 2013. Verkrijgbaar bij de Belastingdienst.

Lees online (05-07-2013)

 

Loonkosten stijgen

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft haar onderzoek naar contractuele loonkosten gepubliceerd. Tussen 2000 en 2012 zijn de loonkosten gestegen met ruim 35%. Dat brengt ons internationaal niet in een gunstige concurrentiepositie.

Bron: CBS

Lees online (04-07-2013)

 

Vervroegd afschrijven

Het is mogelijk om vervroegd af te schrijven in combinatie met de aanschaf van bijvoorbeeld een auto met nul procent bijtelling. Dat lijkt verstandig omdat dit lasten uitstelt en een rentevoordeel oplevert. Maar als de belastingen gaan stijgen dan gaat dit geld kosten. Ons advies is: niet doen.

Lees online (03-07-2013)

 

Budget lastenverlichting

De aangekondigde lastenverlichting 2014 voor het bedrijfsleven is ook al weer van tafel. De bezuinigen die gevonden moeten worden maken dit noodzakelijk.

Lees online (02-07-2013)

 

Loonheffing 2014

Zowel de schijven voor de loonheffing als de loonheffingskorting zullen in 2014 niet indexeren. De regering hoopt hiermee te bereiken dat de lonen ook niet zullen stijgen. De ambtenaren blijven op de nullijn.

Lees online (01-07-2013)

 

Crisisheffing 2014

De crisisheffing over lonen van € 150.000 en meer blijft ook in 2014 van kracht. Eerder was er in het kader van het sociaal akkoord sprake van dat deze heffing van tafel was. Helaas. De heffing zal ook in 2014 doorgang vinden. Over levensloopuitkeringen hoeft u geen crisisheffing toe te passen.

Lees online (28-06-2013)

 

Schilders

A&O Services bericht dat er (vooralsnog) geen wijzigingen zijn in de percentages per 1 juli voor schilders.

Lees online (27-06-2013)

 

Ruim 10.000 bezwaarschriften tegen crisisheffing

Bij de Belastingdienst zijn zeker 10.000 bezwaarschriften ingediend tegen de crisisheffing, de zogenoemde eenmalige extra heffing van 16 procent die werkgevers moesten afdragen op inkomens van werknemers boven de 150.000 euro.

De maatregel was er een uit het Vijfpartijenakkoord van april 2012; er zou 500 miljoen euro mee opgehaald moeten worden. De eenmalige crisisheffing geldt voor zowel commerciële bedrijven als voor semi-publieke instellingen als ziekenhuizen en woningcorporaties. Voor elke werknemer die over 2012 meer dan 150.000 euro verdiende, moest zijn werkgever in april van dit jaar een extra heffing betalen van 16 procent van het loon.

In de uitzending van Nieuwsuur op 24 juni jl. zegt Arjo van Eijsden van accountantskantoor Ernst & Young dat de mensen die bezwaar hebben gemaakt vooral verbolgen zijn over het feit dat de maatregel met terugwerkende kracht werd ingevoerd. Werkgevers zouden zich zo niet hebben kunnen voorbereiden op de extra heffing.

Lees online (26-06-2013)

 

IBAN/BIC

Clieop03 wordt vervangen door SEPA. Voor meer algemene informatie verwijzen wij u naar sepa.nl of uw bank. Vanaf 1 februari 2014 kunt u niet meer werken met clieop03.

U kunt met LogiSal een Sepa-betaalbestand maken. Sepa werkt met IBAN-nummers en BIC-codes. U kunt via www.ibanbicservice.nl bankrekeningnummers converteren naar IBAN-nummers en BIC-codes. Als u veel werknemers heeft dan kunt u dat met LogiSal ook in 1 bewerking voor alle werknemers (van alle werkgevers tegelijk) doen.

  • Ga naar ibanbicservice.nl en klik op registreren. Registreer u.
  • Ga naar LogiSal2013 > Betalen en klik op de knop Conversie Sepa.
  • Kies in het volgende scherm eerst voor export csv en lever dat bestand in bij ibanbicservice.nl.
  • U krijgt een bestand retour. Dat kunt u inlezen in LogiSal waardoor alle gegevens automatisch worden aangepast.

U kunt na de conversie nog steeds clieop03 bestanden maken. En nu ook Sepabestanden.

Lees online (25-6-2013)

 

Bijverdienen

Vakantiewerkers jonger dan 16 jaar en die bij hun ouders wonen mogen onbeperkt bijverdienen. De ouders worden niet gekort op hun kinderbijslag. Wonen ze niet bij hun ouders dan mag maximaal € 1.266 netto per kwartaal verdiend worden zonder dat er gevolgen zijn. Daar komt dan in de zomervakantie nog eens € 1.300 netto bij. Ontvang je studiefinanciering dan zijn de regels anders: Je mag maximaal € 13.530 bruto bijverdienen.

Lees online (24-06-2013)

 

Previous Article
Next Article