Logisal Salaris Nieuws September 2012

Cursus 18 oktober

Donderdag 18 oktober is er weer een cursus in Leusden. Op deze dag-cursus leert u werken met LogiSal en brengen wij u meteen op de hoogte van de ontwikkelingen naar 2013. De cursus is onmisbaar voor nieuwe gebruikers. Op de cursusdag is meestal ruimte voor de ontwikkelingen in 2013. Zie onze speciale pagina hierover. Doen!!
 

 

Onduidelijkheid over AOW leeftijd 

Er is nog veel onduidelijkheid over de AOW leeftijd. Daarom willen wij u nogmaals verwijzen naar de website van de Rijksoverheid waarop overzichtelijk vermeld staat hoeveel de AOW leeftijd per geboortejaar in maanden omhoog gaat. Klik hier voor het overzicht.

 

 

Prinsjesdag

Vanaf 18 september 15:15 uur vindt u alle informatie over de miljoenennota op de volgende website klik hier.

 

 

Uitbetalen van resterende dagen is niet toegestaan

U mag niet-opgenomen vakantiedagen op het moment van verval niet aan de werknemer uitbetalen. Alleen bovenwettelijke vakantiedagen mogen namelijk worden afgekocht. Als er afwijkende afspraken zijn gemaakt, kunnen de wettelijke vakantiedagen langer geldig blijven. En als de werknemer redelijkerwijs niet in staat was om zijn wettelijke vakantiedagen tijdig op te nemen, blijven zijn wettelijke vakantiedagen als vanouds vijf jaar opneembaar.

 

 

Alle dagen uitbetalen bij uitdiensttreding

Als een werknemer uit dienst gaat, mag u alle resterende vakantiedagen uitbetalen. Het maakt dan niet uit of het wettelijke of bovenwettelijke vakantiedagen betreft.

 

 

LogiSal naar Sepa

Vanaf begin 2013 kunt u met LogiSal Sepa-betaalbestanden maken. In de eerste versie van 2013 vindt u een conversieprogramma waamee de bankrekeningnummers massaal geconverteerd kunnen worden naar IBAN/BIC. Als dat gedaan is kunt u via SEPA betalen. Betalen via Clieop03 blijft in 2013 ook mogelijk. Klik hier voor meer informatie hierover.

 

 

Dropbox beter beveiligd 

Vanaf nu kunnen Dropbox gebruikers gebruik maken van een twee-staps-verificatie via hun mobiele telefoon.  Hierdoor zijn de accounts beter beveiligd tegen hackers. De twee-staps-verificatie gaat als volgt in zijn werk, gebruikers loggen in met een wachtwoord waarna zij een unieke code toegezonden krijgen per sms of wordt gegenereerd door een app. De twee-staps-verificatie is beschikbaar voor gebruikers die een nieuwe bètaversie downloaden. Daarna kan de beveiliging via deze link worden aangezet. Zie voor meer informatie bij Dropbox.

 

 

Afname inhuur via Payrolling 

De dalende werkgelegenheid remt ook de inhuur van personeel af via payrollconstructies. Via deze constructies besteden werkgevers de administratieve rompslomp en verantwoordelijkheden in de sociale zekerheid uit door werknemers op de loonlijst te zetten van een payrollbedrijf. De Vereniging voor Payroll Ondernemingen (VPO) maakte bekend dat de omzet in de payrollbranche in de eerste helft van dit jaar is gedaald met 6 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2011. Payrollers werken het meest in de horeca, bij de overheid en in het onderwijs. Volgens de VPO-woordvoerder is op dit moment een afname te zien in de horeca, maar lijkt de situatie bij de overheid en in het onderwijs redelijk stabiel. Verder wordt in het vervoer, de ICT-sector, de tuinbouw en dienstverlening ook behoorlijk vaak met payrollbedrijven gewerkt.

 

 

Jaaropgaaf 2013

Vanaf 2014 moet de jaaropgaaf ook gegevens bevatten over de werkgeverspremies. Dit zodat de werknemer kan zien hoeveel een werknemer eigenlijk kost. Er is enige verwarring geweest over de deze datum van ingang maar nu is duidelijk dat dit NIET geldt voor in de loop van 2013 (over 2013) verstrekte jaaropgaven. Dus stel een werknemer gaat in april weg en krijgt een jaaropgaaf mee dan hoeven deze premies daar nog niet op.

Bron: Logisal Salarissoftware

Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *