Ek Voetbal 2012 Schema

Zaterdag 9 juni speelt Nederland de eerste wedstrijd tegen Denemarken
Deze eerste wedstrijd van Nederland op het EK in Ukraine tegen Denemarken begint om 18:00.  Nederland en Denemarken speelden al eerder tegen elkaar op een groot toernooi. De laatste keer was tijdens het WK 2010. Nederland won toen met 2 – 0.


Portugal – Duitsland 9 juni om 21:45
Op de tweede dag van het Europees Kampioenschap voetbal in Polen en Oekraïne staat er meteen een absolute kraker op het programma. Portugal speelt dan tegen Duitsland. Portugal en Duitsland zijn allebei favoriet voor de eindzege op het EK. Ze zijn bij Nederland ingedeeld in groep B van het Europees Kampioenschap. De aftrap van deze wedstrijd is op 9 juni om 21.45. Plaats van handeling: De Lviv Arena in Lviv, Oekraïne.


13 Juni 20:45, Nederland Duitsland
Op woensdag 13 juni wordt de spannende wedstrijd Nederland Duitsland gespeeld. Dit is de tweede wedstrijd die het Nederlands elftal speelt op het EK 2012 in Polen en Oekraïne.


Woensdag 15 juni Denemarken – Portugal
De tweede speelronde in groep B van het Europees Kampioenschap voetbal in Polen en Oekraine wordt op woensdag 15 juni gespeeld.
Nederland speelt dan tegen Duitsland, maar daarvoor spelen Denemarken en Portugal nog tegen elkaar.


Op zondag 17 juni speelt Nederland de tweede wedstrijd op het EK in Polen en Oekraïne tegen Portugal.
Portugal deed het in de voorbereiding op het EK niet zo goed. De laatste oefenwedstrijd tegen Turkije werd verloren met 1- 3.
Op het EK in 2004 stond Nederland in de halve finale tegen gastland Portugal.



Voorbeschouwing tegen Spanje – Italië
Een mediterrane kraker als klapstuk in poule C, zo kunnen we het treffen tussen de laatste twee wereldkampioenen wel noemen. De huidig Europees en Wereldkampioen Spanje komt als favoriet voor het toernooi in Polen en Oekraïne, terwijl viervoudig wereldkampioen en EK-winnaar van 1968, Italië juist een beetje in het slop zit.

Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *