Kroatie kon zich pas via de barrages plaatsen voor Euro 2012 in Polen en Oekra?ne

Kroati? kon zich pas via de barrages plaatsen voor Euro 2012 in Polen en Oekra?ne. De ‘Vatreni’ zijn ingedeeld in Poule C met Itali?, titelverdediger Spanje en Ierland. Een lastige loting maar het land droomt van een nieuwe Gouden Generatie en heeft heel wat technische bagage om op terug te vallen.
Kroati? komt pas sinds 1990 uit als onafhankelijk land, een jaar nadat de onafhankelijkheid van Joegoslavi? was uitgeroepen. De gouden jaren dateren van eind jaren ’90, met de kwartfinale op het allereerste EK van het land in 1996 en de derde plaats op het allereerste WK in 1998. Wereldsterren zoals Davor Suker, Zvonomir Boban en Robert Prosinecki waren toen de dragende spelers van het team.

Op vorig EK verraste Kroati? in de poulefase door als groepswinnaar uit de bus te komen voor Duitsland. Hun goed voetbal werd echter niet beloond tegen Turkije, dat de Kroaten in de strafschoppenreeks zonder pardon uitschakelde in de kwartfinale.

De Kroaten namen echter revanche in de barrages voor Euro 2012 door Turkije uit te schakelen. Het land was veroordeeld tot barrages nadat het in Groep F als tweede was ge?indigd, op twee puntjes van groepswinaar Griekenland. Het liet Isra?l, Letland, Georgi? en voetbaldwerg Malta achter zich.

Binnenkort Nederland Denemarken en Nederland Duitsland meer live voetbal en wedden ek voetbal ?

Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *