De tijdloze geneugten van chocolade

Chocolade komt oorspronkelijk uit Zuid- en Midden-Amerika. In 1585 werd chocolade voor het eerst op commerci?le schaal van Veracruz naar Sevilla vervoerd. Chocolade werd toen alleen gedronken, waarbij de Europeanen er suiker aan toevoegden en de chilipeper weglieten. Later, in 1615 werd de chocoladedrank bij offici?le audi?nties bij de Franse koning ingevoerd, totdat het gebruik door bezuinigingen weer werd afgeschaft. In de 17e eeuw was chocolade een luxeproduct dat vooral gebruikt werd door de adel.

Vanaf de 18e eeuw zou chocolade voor het eerste commercieel geproduceerd worden. De eerste chocoladefabriek verrees in 1728 in Engeland. In 1760 kwamen er fabrieken in Duitsland en Frankrijk. In 1819 werd voor het eerst Zwitserse chocolade gefabriceerd. In 1813 begon Blooker met de productie van cacao en chocolade in Nederland, en in 1828 deed Casparus van Houten sr. een belangrijke uitvinding waarmee op eenvoudige wijze het vet van de cacaomassa kon worden gescheiden. Deze techniek kreeg wereldwijd navolging. Eind 18e eeuw begon chocolade in prijs te dalen, zodat ook gewone mensen het konden betalen.

Chocolade werd in Nederland bekend omdat het meereisde met hertog Alva. Vervolgens ontstonden in Nederland koffie- en chocoladehuizen. In 1660 hingen in Amsterdam uithangborden met de tekst “Hier schenckt men Seculatie”. Sinds halverwege de 20e eeuw raakt chocolade in zwang als lekkernij voor de feestdagen. Daaraan danken wij onze overheerlijke chocolade paaseieren en andere creaties van chocolade.

Ga naar onze site en bekijk ook onze chocolade figuren , chocoladeletters , kerst geschenken , Sinterklaas geschenken en natuur lijk onze Paas geschenken alles is mogelijk!

Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *