De revolutie van NASA traagschuim matrassen

Traagschuim Matrassen

Medio vorige eeuw werd traagschuim door NASA ontwikkeld om tijdens de lancering van bemande ruimtevaartuigen de enorme G-krachten op te vangen. Traagschuim doet dit door de krachten beter over het lichaam te verdelen. Men noemde het ’temper foam’ omdat het zich vormt naar het lichaam door de lichaamswarmte. Uiteindelijk is nooit op grote schaal voor Nasa ingezet, maar leek het een andere toekomst voortbestemd. Het was echter nog vrij duur. Traagschuim kreeg een grotere bekendheid door de Zweedse matrassen- en kussenfabrikant ‘Tempur-pedic’. Zij slaagden erin het traagschuim productierijp te maken en gaven het de merknaam ‘Tempur’. Tegenwoordig is het gebruik van NASA traagschuim, ook wel visco-elastisch schuim genoemd, gemeengoed onder matrasfabrikanten.

Maar wat doet het nou eigenlijk voor uw slaapcomfort? Het is immers niet zo dat tijdens uw slaap G-krachten dienen te worden opgevangen. Traagschuim heeft een aantal unieke eigenschappen die het bijzonder geschikt maken om matrassen van te maken. Allereerst vormt het zich naar de vorm van uw lichaam en brengt zo een optimale gewichtsverdeling tot stand. Om die reden wordt ook in ziekenhuizen veel gebruik gemaakt van NASA matrassen. Daarnaast reageert een traagschuim matras op warmte en druk. NASA schuim wordt zacht bij druk en warmte en is stug bij kamertemperatuur.

Tegenwoordig is een aanzienlijk deel van alle matrassen die de winkel verlaten, van traagschuim gemaakt. De verhoging van het slaapcomfort is, al varieert dit per persoon, aanzienlijk gestegen. Veel slaapzaken bieden interessante en vrijblijvende mogelijkheden om matrassen uit te proberen. Dus misschien slaapt u binnenkort ook wel op zo’n zalig matras.

Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *