Wat is data recovery

Data recovery is een process waarbij men verloren of beschadigde bestanden probeert te herstellen. Het kan ook zijn dat bepaalde bestanden of data plotseling niet meer toegankelijk is op de harde schijf of andere opslagmedia zoals, CD’s, DVD’s, USB’s, Flash cards, Solid State Drivers etc. Persoonlijke informatie op de computer kan makkelijk, vaak per ongeluk, verloren gaan of beschadigd raken op uw electronische opslagmedia. Data recovery software is ontwikkeld om uw verloren of beschadigde bestanden te herstellen. In dit artikel bespreken we het onderwerp data recovery en behandelen we de beste data recovery service beschikbaar in Nederland.

Harddisk Recovery: informatie verloren?

Een veel voorkomend probleem waardoor bestanden niet meer kunnen worden achterhaald en harddisk recovery nodig is, heeft te maken met een probleem met het besturingssysteem. Vooral als het gaat om maar een besturingsysteem met maar een hardeschijf die enkelvoudig gepartitioneerd is. In dat geval is de doelstelling eenvoudig, maar niet zo simpel uit te voeren, men moet alle bestanden kopieeren naar een andere hardeschijf. Harddisk recovery software doet dit automatisch voor u en in het geval u zelf handmatig uw data wilt herstellen, kunt u een Live CD daarvoor gebruiken. Dit probleem kan gemakkelijk vermeden worden door harde schijf partitionering. Harde schijf partitionering zal de harde schijf logische opdelen in verschillende segmenten (partitions). Een partition editor kan gebruikt worden om een harde schijf op te delen in meerdere delen. Let wel, dit is een logische opdeling, de harde schijf wordt door de besturingssysteem behandelt als verschillende harde schijven. Door het geregeld maken van backups naar een andere partition van de harde schijf, voorkom je dat je harddisk recovery software hoeft te gebruiken in de toekomst.

Meer weten ga direct naar Data Recovery Nederland.

datarecoverynederland.nl

Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *