PSV jaagt op koppositie

Dit weekend wordt ook de Eredivisie weer hervat. Daarmee is de winterstop definitief voorbij. Terwijl het meest prestigieuze duel de ontmoeting in Alkmaar tussen AZ en Ajax is, richten wij ons op FC Utrecht – PSV. PSV is de achtervolger van koploper AZ, en heeft slechts 1 punt achterstand op de Alkmaarders. AZ had op zeker moment een voorsprong van vijf punten, maar met een sterk PSV in de achtervolging liet men enkele keren punten liggen. Zondag, op bezoek bij FC Utrecht, wil PSV de druk op AZ meteen opvoeren.

PSV is al jaren geen kampioen meer geworden, en dat steekt in de voormalige voetbalhoofdstad van Nederland, Eindhoven. Al tijdens zijn derde seizoen heeft Fred Rutten aangegeven aan het eind van het seizoen te zullen vertrekken. Moe van de kritiek op het gebrek aan prijzen, en op zijn presentatie in de media. Toch kan PSV het seizoen nog afsluiten als absolute winnaar. In de competitie draait de ploeg, na een stroef begin, erg sterk, terwijl men ten koste van bekerhouder FC Twente verder is in het bekertoernooi. PSV investeerde deze zomer fors in de selectie, met spelers als Strootman, Mertens, Derijck, Tyton en Matavz, en die investering lijkt zich nu uit te gaan betalen.

FC Utrecht zit in een heel andere situatie. De club verkocht deze zomer bijna al haar kroonjuwelen (Vorm, Strootman, Mertens, Silberbauer, Van Wolfswinkel) en mikte met enkele nieuwe Zweden en trainer Erwin Koeman op een plaatsje bovenin de middenmoot. Halverwege blijken de Zweden echter vies tegen te vallen, is Koeman al opgestapt na ergernis over amateuristische faciliteiten, en doet interim Jan Wouters het nauwelijks beter. FC Utrecht speelt een verloren seizoen.

Daarom tippen wij een ruime overwinning van PSV. PSV draait goed, heeft veel meer kwaliteit, en heeft een goed trainingskamp achter de rug. Voor een overwinning met minimaal twee goals verschil krijg je bij Unibet een notering van 2.04. Tijdens de wedstrijd zullen er tevens vele live quoteringen beschikbaar zijn!

Meer wedden voetbal ?

Previous Article
Next Article