Voorbeschouwing N.E.C. – Ajax

Nec Ajax 

N.E.C. krijgt zondag de kans om zich te revancheren voor de nederlaag tegen Roda JC. Dan moeten ze het opnemen tegen landskampioen Ajax. Op dit moment lijken het twee totaal verschillende werelden. Bij Ajax is er op en buiten het veld crisis. N.E.C. lijkt het steeds beter te doen en is er rust.
 
De afgelopen vijf wedstrijden
De afgelopen vijf wedstrijden ging het zowel N.E.C. als Ajax niet voor de wind. Beide ploegen zitten
niet in de ‘winning mood’, maar N.E.C. doet het iets beter met twee overwinningen in de laatste drie wedstrijden. Daarbij moet gezegd worden dat de wedstrijden daarvoor niet werden gewonnen.
Bij Ajax vergeet je bijna dat er naast de bestuurlijke crisis ook nog gevoetbald wordt. Van de laatste vijf wedstrijden wist Ajax, ondanks redelijk goed voetbal, alleen te winnen van Roda JC. Verder moesten ze de punten delen en leden ze één nederlaag.

Blessures en schorsingen
Waar Ajax waarschijnlijk enkele belangrijke spelers als De Jong, Sightorsson, Bulykin en Boilesen moet missen is de selectie van N.E.C. bijna helemaal blessurevrij. Alleen in de verdediging zijn er nog steeds een paar problemen. Voor Rémy Amieux en Bram Nuytinck komt deze wedstrijd te vroeg. Zij hebben nog te veel last van respectievelijk de enkel en de knie. Niels Wellenberg revalideert nog steeds van zijn blessure. N.E.C. heeft niet te maken met schorsingen. Wel moet verdediger Rens van Eijden oppassen, want hij staat ‘op scherp’.

De wedstrijd van toen
Voor N.E.C. leverden thuiswedstrijden tegen Ajax enkele records en momenten op. Zo waren er op 21 april 1968 maar liefst 32.000(!) bezoekers aanwezig in, toen nog, de oude Goffert. Ook opvallend is dat de huidige technisch directeur, Carlos Aalbers (foto), op 25 augustus 1995 zijn laatste wedstrijd voor N.E.C. speelde, waarna hij later nog werd teruggevraagd om N.E.C. voor degradatie te behoeden.

Ook is er één van de meest discutabele records thuis tegen Ajax gevestigd. 2 mei 2010 was de datum waarop Patrick Pothuizen niet alleen afzwaaide als betaalde prof, maar ook zijn 84ste gele kaart pakte. Hij ‘vierde’ dit door een shirt te laten zien met een gele kaart en het getal 84 erop.

N.E.C. is zeker niet kansloos. Niet alleen omdat Ajax midweeks in en tegen Olympique Lyon speelde. Door alle zeilen bij te zetten, moet de Nijmeegse eredivisionist thuis een goed resultaat neer kunnen zetten.

Bron: nec.nl

Zie ook: AZ Utrecht , PSV Groningen

Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *