Brabantse derby

Brabant is gemeten naar aantal betaald voetbalclubs de belangrijkste voetbalprovincie van Nederland. PSV, RKC en NAC houden de Brabantse eer hoog in de Eredivisie, een divisie lager acteren Helmond Sport, Willem II, FC Eindhoven, FC Oss en FC Den Bosch. Vorig jaar deed RBC ook nog mee. De twee laatstgenoemde clubs staan zaterdag in Oss tegenover elkaar. Hoewel de term vaak als twee Brabantse ploegen tegen elkaar spelen onterecht gebruikt wordt, is er als FC Den Bosch op bezoek gaat bij FC Oss sprake van een onvervalste derby.

FC Oss is dit seizoen weer terug in het betaalde voetbal. Na een jaartje Topklasse vanwege degradatie doen de Ossenaren aardig mee in de Jupiler League. De ploeg van Dirk Heesen staat dertiende, na dertien speelronden, met vijftien punten. Thuis doet FC Oss het prima, en verloor het slechts van Almere City (al in september). De ploeg leunt erg op de ingevingen van spelmaker en topscorer Van der Sloot (tien goals). FC Den Bosch was jarenlang Eredivisionist, maar is na jaren van jojo-en nu een subtopper in de Jupiler League. Trainer is Alfons Groenendijk. Hij heeft de beschikking over een mooie ploeg, met enkele jonge talenten als Brock, Van Weert en Van Moorsel. FC Den Bosch staat zevende, met twintig punten.

Zaterdag ontmoeten de ploegen elkaar in Oss. Wij tippen FC Den Bosch als winnaar. FC Oss is weliswaar sterk in eigen huis, het speelt zonder de absolute vedette Van der Sloot. Dit is een flinke aderlating. FC Den Bosch mist weliswaar spits Van Weert, maar heeft voldoende kwaliteit in huis dit op te vangen. Zo werd vorige speelronde met 4-0 gewonnen van AGOVV. Daarnaast is FC Den Bosch in goede vorm: het won de laatste vier competitiewedstrijden zonder al te veel moeite. Bovendien heeft Den Bosch gewoon meer kwaliteit in huis. Voor een overwinning van de Bosschenaren krijg je bij Unibet een odd van 2.00!

Ga direct naar de weddenschappen

Previous Article
Next Article