Klassieker op Wembley

Tussen al het geweld van de play-offs voor het EK door staat er zaterdagmiddag een mooie oefenwedstrijd op het programma. Wereldkampioen Spanje neemt het op het magische Wembley op tegen thuisland Engeland. Het is de 23e keer dat deze twee grote voetballanden tegenover elkaar staan. Engeland won daarvan zeven keer, drie keer eindigde het in een gelijkspel, en dertien keer wonnen de Spanjaarden.

Bondscoach Fabio Capello van Engeland lijkt onder de indruk van de wereldkampioen en dekte zich een beetje in, deze week op een persconferentie. Volgens hem is Engeland, hoewel al wel geplaatst voor het EK, ver verwijderd van het niveau dat Spanje haalt. “De tijd dat we aan het niveau van Engeland konden tippen is voorbij. Slechts 33 procent van de spelers in de Premier League komt uit Engeland, dat maakt alles moeilijk”. Nu spelers als Terry en Lampard bij hun club Chelsea niet meer onomstreden zijn wordt het voor Capello tijd de ploeg te verjongen. Ook is er, zoals gebruikelijk, een rel te sussen: Wayne Rooney mist de drie groepsduels op het EK door een schorsing. Hij ontving dom rood tegen Montenegro, en ligt daardoor onder vuur in de publieke opinie.

Over Spanje weten wij Nederlanders helaas genoeg. Wereldkampioen. De ploeg is gebouwd op het fundament van FC Barcelona. Puyol, Pique, Xavi, Iniesta en Busquets zijn dragende krachten, en keren voor het eerst terug in het stadion waar zij hun club FC Barcelona de vierde Champions League bezorgden. Bondscoach Del Bosque moest zich laatst zelfs verantwoorden voor het grote aantal geselecteerde spelers in Catalaanse dienst. De eeuwige strijd tussen Real Madrid en Barcelona liep afgelopen seizoen zeer hoog op, maar dit is nog niet van invloed geweest op de resultaten van Spanje na het WK. Met speels gemak werd kwalificatie voor het EK afgedwongen. Nu spelers als Mata en Silva ook transfers hebben gemaakt naar grote clubs lijkt de ploeg alleen nog maar sterker.

Daarom tippen wij een overwinning voor de Spanjaarden. Op deze ploeg staat simpelweg geen maat, terwijl Engeland al lange tijd slechts mondiale subtop is. Bij Unibet krijg je hier een odd van 1.85 voor!

Ga direct naar de weddenschappen.

Previous Article
Next Article