Bookmaker: Sneijder kansloos voor Gouden Bal

Messi voor derde keer op rij FIFA-wereldvoetballer van het jaar
Bookmaker: Sneijder kansloos voor Gouden Bal

Malta, 3 november 2011 – Het wordt eentonig, maar Lionel Messi wordt voor de derde keer op rij gekroond tot FIFA-wereldvoetballer van het jaar. Dat blijkt uit de noteringen van bookmaker Unibet. De Barcelona-speler staat 1,15 genoteerd. Gevolgd door Real-rivaal Christiano Ronaldo (5,00) en ploeggenoot Xavi (10,00). Ook Wesley Sneijder komt, als enige Nederlander, voor in het lijstje met 23 kanshebbers. Maar met een notering van ‘slechts’ 100,00 is hij kansloos. Voor hem zit er op 9 januari 2012 eerder een dagje shoppen met Yolanthe in Milaan in, dan het ophalen van de Gouden Bal in Zürich.

De verkiezing wereldvoetballer van het jaar is een samensmelting van de FIFA World Player of the Year Award en de Ballon d’Or Award van het Franse tijdschrift France Football. Beide Awards werden de afgelopen jaren steeds door dezelfde spelers gewonnen, vandaar de samenvoeging. Met Lionel Messi als topfavoriet zit er ook dit jaar geen verrassing in. Oranje-kandidaten Van Persie, Robben en Van der Vaart sneuvelden al eerder en ook voor Sneijder lijken de kansen nihil op de titel wereldvoetballer van het jaar. Opvallend is verder dat er maar liefst acht spelers van Barcelona voorkomen op de lijst. Ook voormalig Ajax-spits Luis Suárez behoort tot de kandidaten (75,00).

Guardiola coach van het jaar 2011
Barcelona-trainer Guardiola wordt door Unibet getipt als FIFA Wereldcoach van het jaar 2011 (1,50). De vooral aan het begin van dit seizoen geplaagde Arsenal-coach Arséne Wenger komt niet verder dan een notering van 100,00.

De noteringen voor de weddenschappen Gouden Bal zijn te vinden op www.unibet.com onder menu ‘Wedden’ >’Voetbal’ > ‘International Awards’

Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *