Londense derby!

Londen is de voetbalhoofdstad van Engeland. Hoewel Manchester United al jaren de prijzen opeist en buurman City die hegemonie wil doorbreken, is Londen het thuis van vele gerenommeerde clubs: West Ham United, Tottenham Hotspur, Millwall, Queens Park Rangers. Twee van de grootste Londense clubs staan zaterdag tegenover elkaar, als Chelsea en Arsenal het tegen elkaar opnemen op Stamford Bridge.

Chelsea is de club van het geld. Met de miljoenen van Abramovic heeft Chelsea een plaatsje tussen de grootmachten gekocht, maar sinds het vertrek van Mourinho is de club weinig succesvol. Met de komst van zijn alter ego Andre Villas-Boas doen de Blues een nieuwe gooi naar zilverwerk. De ploeg is gebouwd op de bekende namen (Terry, Lampard, Drogba, Cech) maar kent ook met Torres, Luiz, Ramirez en Kalou veel kwaliteit. In het eigen stadion is men erg sterk. Slechts van Fulham werd niet gewonnen. De ploeg staat knap derde, achter de twee rivalen uit Manchester.

Arsenal was altijd de club die leuk meedeed maar in het voorjaar afhaakte voor elke prijs. Dit jaar is daar verandering in gekomen: met het vertrek van Nasri en Fabregas was Arsenal vanaf het begin al kansloos voor het zilverwerk. Dit bleek uit ook de desastreuze competitiestart, met o.a. een 8-2 nederlaag bij Manchester United. Inmiddels is de ploeg opgeklommen tot bovenin de middenmoot, maar dat Arsenal dit seizoen geen rol van betekenis gaat spelen staat vast.

Chelsea gaat daarom winnen van Arsenal, verwachten we. De ploeg heeft meer kwaliteit dan de bonte verzameling jongelingen en subtoppers van Arsenal, speelt thuis, en zit de koplopers uit Manchester op de hielen. Daarom tippen wij een overwinning voor Chelsea. Hiervoor krijg je bij Unibet een odd van 1.60!

Ga direct naar de weddenschappen.

Previous Article
Next Article