Fortuna in herkansing

Afgelopen weekend stond de Limburgse derby tussen MVV en Fortuna Sittard op het programma. Deze eindigde in een nederlaag voor Fortuna (3-1), ondanks dat wij minimaal een gelijkspel verwachtten. Toch kiezen we er deze week voor wederom een goed resultaat voor Fortuna te tippen, deze keer thuis tegen FC Oss.

Fortuna staat na zes wedstrijden elfde, met 7 punten. Dat is voor trainer Wim Dusseldorp een lichte tegenvaller, want hij hoopt dit seizoen met spelers als Gommans, Hoesen en Ricksen beter te presteren. Vorige week reageerde hij voor de RTL-camera’s erg geagiteerd op kritische vragen. Waarom dan toch Fortuna tippen? Omdat het thuis prima presteert. In de competitie boekte men twee ruime overwinningen (AGOVV, 5-1 en Emmen, 4-1) en een 2-2 tegen Den Bosch, waarbij men de gelijkmaker pas in de absolute slotfase tegen kreeg door een afgrijselijke blunder van doelman Wintjens. Vorige week tegen MVV ging hij wederom de fout in bij een tegentreffer. Daarna speelde Fortuna thuis voor de beker tegen NEC, en kwam het 2-0 voor. Ondanks prima Limburgs spel bekerde NEC na verlenging verder (2-4).

De odd voor een thuisoverwinning is met 2.20 ronduit sappig. Dit komt doordat de tegenstander FC Oss prima aan het seizoen is begonnen. Vers gepromoveerd uit de Topklasse staat FC Oss onder leiding van Dirk Heesen brutaal zesde, met tien punten uit zes. Smaakmakers zijn Marcel van der Sloot en Christian Bieber, die beiden al vier keer scoorden. FC Oss is echter geen blijvertje in de subtop. Daarvoor is de selectie te smal.

Daarom tippen wij een overwinning voor Fortuna. De thuisvorm is prima, de ploeg heeft meer kwaliteit in huis dan tegenstander FC Oss, en als doelman Wintjens met zijn wekelijkse blundertraditie stopt staat niks een mooie winst voor ‘FSC’ in de weg.

Volg deze link voor meer voetbalweddenschappen en live streaming. Of neem een kijkje in ons online casino .

Previous Article
Next Article