Vanavond: 1e Limburgse derby!

De Nederlandse voetbalwereld kijkt dit weekend uit naar PSV – Ajax. Zondagmiddag om 12.30 wordt er afgetrapt voor de eerste topper van deze competitie. De Betweters Hugo en Koert hebben al vooruit gekeken op deze wedstrijd. Een niveautje lager, in de Jupiler League, staan ook enkele mooie wedstrijden op het programma. Wij pikken er 1 uit: de eerste Limburgse derby van het seizoen staat op het programma, wanneer MVV bezoek krijgt van Fortuna Sittard.

MVV – Fortuna, dat is Mestreech tegen Zitterd, rood-wit tegen geel-groen. Water en vuur. Ajax – Feyenoord in het klein, stellen sommigen. In Zuid-Limburg staat een transfer maken van MVV naar Fortuna, of vice versa, gelijk aan hoogverraad. Toch gebeurt het regelmatig. Zo is MVV-aanvoerder Tom Daemen afkomstig uit de jeugdopleiding van Fortuna. Beide clubs hebben in de recente geschiedenis grote financiële problemen gekend, maar inmiddels lijkt het ergste leed geleden.

MVV heeft een redelijke ploeg, maar de start van de competitie is niet overtuigend. Na vijf speelronden staat de ploeg van Rene Trost op de elfde plaats, met zeven punten uit vijf wedstrijden. Dat zijn er evenveel als Fortuna, dat door een beter doelsaldo echter zevende op de ranglijst staat. Vorige week speelde MVV gelijk bij FC Dordrecht (3-3), maar MVV blunderde een aantal keer stevig. Trost: “De spelers hebben daar de juiste mentaliteit getoond. Iedereen heeft in deze groep iets voor een ander over.”

Diezelfde mentaliteit zal nodig zijn om Fortuna te verslaan. Trainer Wim Dusseldorp kan beschikken over een aantal sterke spelers, zoals aanvallers Gommans, Hoesen en Diaz. Routinier Fernando Ricksen is er ook weer bij, terwijl Danny Wintjens doorgaans een betrouwbare sluitpost is. Vorige week ging hij echter afgrijselijk in de fout in de laatste minuut, waardoor Fortuna niet won van Den Bosch (2-2). Hoewel MVV het thuisvoordeel heeft, is de grote favorietenrol van de Maastricht niet helemaal terecht. Fortuna heeft een prima ploeg, en had zomaar in de subtop kunnen staan. Het spelersmateriaal is minstens gelijkwaardig aan dat van MVV, en het lijkt erop dat de vorm ook beter is.

Daarom tippen wij vandaag een gelijkspel of een overwinning voor Fortuna. Daarvoor krijg je bij Unibet een quotering van 2.16!

Volg deze link voor eredivisie weddenchappen

Previous Article
Next Article