Beslist Ruiz de titelstrijd?

Normaal tippen wij op woensdag altijd een speciale weddenschap. Deze week kijken we echter vooruit naar de wedstrijd die de beslissing gaat brengen in de Eredivisie: Ajax – FC Twente. Afgelopen weekend won Twente de eerste onderlinge ontmoeting van dit tweeluik en verdiende daarmee de KNVB-beker, zondag wordt bekend wie het landskampioenschap mag vieren. Centraal staat vandaag de beste speler van vorig seizoen en een van de sterkhouders van FC Twente: Bryan Ruiz Gonzalez, voetbalnaam Bryan.

Vorig seizoen was Bryan Ruiz samen met Blaise N’Kufo en Kenneth Perez de belangrijkste speler van FC Twente. De Costa Ricaan scoorde liefst 24 goals in 34 wedstrijden (slechts Luis Suarez scoorde vaker, namelijk 35 keer), en werd door Voetbal International uitgeroepen tot voetballer van het jaar. Bryan, die zich toen nog Ruiz liet noemen, manifesteerde zich als een echte spelverdeler, en na het vertrek van N’Kufo en Perez leek hij zich op te werpen als de nieuwe vedette van FC Twente.

Dit seizoen loopt het iets minder soepel. Ruiz besloot zijn achternaam niet meer te gebruiken, en wilde voortaan bij zijn voornaam Bryan genoemd worden. Door privéproblemen speelde Bryan minder goed, en in november raakte hij in een uitwedstrijd bij NEC geblesseerd aan zijn knie. Pas tegen Feyenoord, eind januari, maakte hij zijn rentree (opgeluisterd met de winnende goal, in de 91e minuut). Aanvankelijk kon hij de vorm niet vinden, en Twente leek af te haken. Bryan raakte echter op tijd in vorm en onder aanvoering van hem en Theo Janssen vond Twente weer aansluiting bij de top. Twente speelt nu de prijzen verdeeld worden het beste voetbal van het seizoen, en Bryan is daar een belangrijke factor in.

Zo kan het gebeuren dat FC Twente zondag naar Amsterdam afreist als koploper van de Eredivisie. Een gelijkspel volstaat tegen Ajax om het kampioenschap te prolongeren en de dubbel op de naam te schrijven. Op dit moment heeft de man uit Costa Rica negen doelpunten gemaakt in de Eredivisie. Vorig jaar scoorde Bryan in de kampioenswedstrijd tegen NAC, en we denken dat hij dit in de kampioenswedstrijd van dit jaar kan herhalen. De verdediging van Ajax zag er in de bekerfinale niet goed uit. Daarnaast is Bryan is op zijn best als hij onder druk staat. Die tiende treffer van Bryan kan er best eens komen. De quotering hiervoor bij Unibet is aantrekkelijk: 3.00. Voor Bryan zou dit een zeer mooie afsluiting zijn van een seizoen met pieken en dalen. Meer weddenschappen?

Volg deze link voor weddenschappen eredivisie

Previous Article
Next Article