Ajax in de Champions League

De laatste keer dat Ajax in de Champions League mocht optreden dateert alweer uit het seizoen 2005-2006. De Amsterdammers hebben zich na vier bloedstollende confrontaties tegen PAOK Thessaloniki en Dinamo Kiev weer weten te plaatsen voor het kampioenenbal. Aankomende woensdag staat de eerste wedstrijd uit de poulefase op het programma en Ajax mag zijn borst natmaken.

In Madrid wacht Real van kampioenenmaker Mourinho, die vorig jaar nog met zijn oude club Inter, de cup met de grote oren in ontvangst mocht nemen.

Het wordt de wedstrijd van de grote favoriet. Real begint als tweede favoriet om de Champions League te winnen (6,00), achter rivaal Barcelona (3,75) tegen de getergde underdog.

De laatste keer dat beide teams in Madrid tegen elkaar stonden draaide de wedstrijd uit op een galavoorstelling van de Amsterdammers. Met een ontketende Patrick Kluivert won Ajax in November 1995 met 0-2 in het Estadio Santiago Bernabeu.

Het wordt een lastig karwei om dat te evenaren. Ajax zal tevens steunpilaren Jan Vertonghen en Luis Suarez missen die beiden geschorst zijn. Routinier Andre Ooijer kan wellicht de afwezigheid van Vertonghen verbloemen en wellicht kan Miralem Sulejmani weer eens bewijzen waarom Ajax 16 miljoen aan Heerenveen heeft betaald voor zijn diensten.

Ajax heeft niets te verliezen en coach Jol zal zijn spelers nauwelijks hoeven te motiveren voor deze wedstrijd. Dit is het podium waarop Ajax thuishoort en de spelers staan te trappelen om aan de aftrap te verschijnen.

Real is moeizaam begonnen in de Primera Division (0-0 tegen Mallorca, 1-0 winst tegen Osasuna), nieuwe spelers moeten ingepast worden en iedereen moet aan elkaar en aan coach Mourinho wennen.

Ajax is wat dat betreft verder. Het team speelt langer samen en lijkt naarmate de weken passeren steeds meer op een geoliede machine.

Ozil tegen de Zeeuw. Xabi Alonso tegen Enoh. Higuain tegen Alderweireld. Ronaldo tegen Van der Wiel. Pepe tegen El Hamdaoui.

Aanstaande woensdag…..in Madrid. Het werd weer eens tijd.  

ga naar Weddennschappen Champions League bij Unibet

Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *