B-H-V wordt donderdag niet gestemd

Verkiezingen

Als de koning het ontslag van de regering aanvaardt, moeten er in theorie binnen de 40 dagen nieuwe verkiezingen uitgeschreven worden. Of die verkiezingen grondwettig zouden zijn is nog zeer de vraag, aangezien een splitsing van het kiesarrondissement van Brussel-Halle-Vilvoorde een verplichte voorwaarde voor wettige verkiezingen is.

De bookmakers denken dan ook niet dat er voor 1 juli 2010 nieuwe verkiezingen zullen komen, wat blijkt uit de notering van 1,33 tegen 1. Voor wie denkt dat ze er wel gaan komen wordt het een pak interessanter: wie juist gokt op verkiezingen voor 1 juli krijgt voor elke ingezette euro er 3 terug!

Stemming B-H-V in de Kamer

Gisterenavond klonk bij verschillende Vlaamse partijen de oproep om het wetsontwerp dat de kieskring moet splitsen te gaan stemmen. De volgende plenaire zitting van de Kamer op 29 april wordt hierin wellicht cruciaal.

Ook hier verwacht Unibet dat het niet zo ver zal komen. Wie denkt dat de stemming er wel zal komen op 29 april, kan dankzij de notering van 4 tegen 1 een goede zaak doen. Minder interessant is het voor wie geen stemming verwacht: hij of zij krijgt in dat geval voor elke ingezette euro er slechts 1,20 terug!

Bye bye Belgium?

Betekent deze crisis het einde van België? Enkele Franstalige kranten raakten het onderwerp al eens lichtjes aan, maar zover komt het volgens de Unibet bookmakers zeker niet: wie denkt dat België niet meer zal bestaan tegen 1 januari 2011 kan zijn inzet vertienvoudigen door de notering van 10 tegen 1. Wie denkt dat België blijft bestaan krijgt voor elke ingezette euro er slechts 1,02 terug.

wedden verkiezingen ?

bron: Unibet

Previous Article
Next Article