Rechtbank van Koophandel spreekt vonnis uit in voordeel van Unibet en Club Brugge

Rechtbank van Koophandel spreekt vonnis uit in voordeel van Unibet en Club Brugge

Londen, 5 maart 2010 – Eind januari werd voor de Brugse Rechtbank van Koophandel de zaak bepleit tussen de Belgische Staat aan de eisende zijde en Unibet, Club Brugge en de Koninklijke Voetbalbond aan de verwerende zijde. Onderwerp van de zitting waren de reclamepanelen van Unibet die rond het terrein van Club Brugge te zien zijn tijdens wedstrijden van de Jupiler Pro League en de link op de website van Club Brugge naar de Unibet-site. De eisende partij was van mening dat die reclamepanelen strijdig waren met de kansspelwetgeving, en daarom verwijderd dienden te worden. Gisteren werd het vonnis van de rechtbank bekend gemaakt. De rechter oordeelt dat de eisen ongegrond zijn, en stelt Unibet en Club Brugge daarmee in het gelijk.

De rechtbank stelde vast dat Unibet naast kansspelen ook sportweddenschappen aanbiedt, die niet onder de kansspelwetgeving vallen. Bijgevolg kan volgens de Brugse rechter de loutere imagoreclame met het logo van Unibet (niet meer en niet minder) niet zomaar beschouwd worden als reclame voor beweerdelijk illegale kansspelen.

De Kansspelcommissie voert al jaren strijd tegen dit soort samenwerkingen, maar de Brugse rechter heeft nu dus duidelijk besloten dat er aan zulke vervolging grenzen zijn. Wellicht ook een fikse opluchting voor heel wat voetbalclubs en andere organisatoren van sportevenementen, die hun vaste sponsors in deze tijden goed kunnen gebruiken.

Bij Unibet wordt er alvast opgelucht gereageerd. “Met Club Brugge hebben wij een schitterende partner. Voetbalsupporters hebben net als wij een hart voor sport, onze belangen lopen dan ook perfect samen.”, zegt Petter Nylander, CEO van Unibet. “Deze uitspraak sterkt ons dan ook enorm om onze goede relatie met Club Brugge verder te zetten.”

bron:  Unibet Casino Games

Previous Article
Next Article