Winterbanden verplicht in Oostenrijk

Het is geen verrassing en zelfs geen nieuws, maar meer een herinnering voor de mensen die nog een wintersportvakantie naar Oostenrijk op de agenda hebben staan. Daar zijn met ingang van vandaag de winterbanden verplicht voor alle personenauto’s en lichte bedrijfswagens tot 3,5 ton. De regel bepaalt dat er in de periode van 1 november tot 15 april bij winterse omstandigheden enkel op winterbanden mag worden gereden.

Onder winterse omstandigheden wordt verstaan: bij sneeuw, sneeuwval, sneeuwmodder, ijzel, ijzvorming of een combinatie daarvan. Mocht je niet over winterbanden beschikken, dan zijn sneeuwkettingen een toegestaan alternatief. Boetes voor het negeren van de nieuwe regel kunnen oplopen tot 5.000 euro of inbeslagname van de auto. Veroorzaak je een ongeluk op zomerbanden dan geldt tevens omgekeerde bewijslast, waardoor jij moet bewijzen dat het ongeval niet veroorzaakt is door het gebrek aan de winterbanden.

Heeft u nog geen winterbanden kijk dan eens naar de volgende winterbanden aanbieding.

Previous Article
Next Article