Peugeot 5008 en 308: 5 sterren in de ‘global rating’ – EuroNCAP 2009

De Peugeot 5008, de compacte MPV die zojuist is geïntroduceerd, heeft 5 sterren gehaald in de EuroNCAP, waarmee de inspanningen van Peugeot op het gebied van de veiligheid nog eens worden bewezen.

De auto werd getest volgens de nieuwe, verzwaarde eisen, de zogenaamde “global rating” van de EuroNCAP die in 2009 werd ingevoerd. 

De totale score wordt bepaald aan de hand van verschillende categorieën: de bescherming voor volwassenen, voor kinderen en voor voetgangers en de zogenaamde safety assist systemen (waarschuwingslampje niet aangelegde veiligheidsgordels, snelheidsbegrenzer en ESP).

De Peugeot 5008 volgt daarmee de 3008, de compacte crossover die in het voorjaar al 5 sterren scoorde in deze nieuwe test. 

In het kader van haar algehele veiligheidsstrategie heeft Peugeot besloten om de 308 berline en de 308 CC opnieuw voor een crashtest aan te bieden.

Dankzij de uitgebreide kennis en knowhow van PSA Peugeot Citroën op dit gebied hebben ook deze beide modellen de zware tests doorstaan en 5 sterren behaald.

Daarmee heeft Peugeot op dit moment 4 modellen die volgens de “global rating ” 5 sterren in de EuroNCAP 2009 scoren.

Actieve, passieve en tertiaire veiligheid vormen de basis van de strategie van Peugeot.

De actieve veiligheid (die de kans op een aanrijding moet vermijden) door een veilige wegligging en bijzonder goede rijeigenschappen. Op dit gebied heeft Peugeot haar sporen inmiddels ruimschoots verdiend. Aangevuld met een uitrusting die het rijden veiliger, gemakkelijker en aangenamer maakt (head-up display, distance alert, meedraaiende koplampen, enz.) en elektronische assistentie in de vorm van ESP, ABS, BAS en ASR.

Op het gebied van de passieve veiligheid (beperking van de gevolgen bij een aanrijding) maken de 5008, de 3008 en de 308 gebruik van dezelfde technologie. Bijvoorbeeld de bijzonder stevige structuur en een driedelige kreukelzone aan de voorzijde, waardoor de energie die bij een aanrijding vrijkomt langs verschillende wegen gecontroleerd opgevangen wordt.

Peugeot gaat verder dan de EuroNCAP en spreekt sinds 2003 ook over tertiaire veiligheid (beperking van de gevolgen na een aanrijding).

Dit in de vorm van Peugeot Urgence, een systeem dat de auto na een aanrijding automatisch kan lokaliseren en hulpdiensten kan waarschuwen. Op dit moment heeft deze service al bijna 3.200 personen geholpen!

Deze gratis hulp is in 2003 gestart in diverse Europese landen en de dekking zal in de loop van 2010 geleidelijk worden uitgebreid.

 

Breukelen, 25 november 2009

Previous Article
Next Article