E-mail marketing is niet dood maar heeft wel vers bloed nodig

 

Europees adviesplatform bekijkt de toekomst van e-mail marketing 

Vorige maand publiceerde de Wall Street Journal een artikel waarin werd beweerd dat e-mail en dus ook e-mail marketing steeds minder relevant worden. Meteen barstten de kritieken los.

E-mail is nog steeds het belangrijkste digitale communicatiemiddel en e-mail marketing blijft een cruciale rol spelen in het werven van klanten en het uitbouwen van klantenrelaties.

Meer zelfs: diverse onderzoeken hebben aangetoond dat zowel consumenten als bedrijven voor hun commerciële communicatie, inclusief de ondersteuning na verkoop, e-mail veruit verkiezen boven andere contactvormen.

Adviesplatform Marketing Advisor, dat over al deze evoluties bericht, bevestigt dat e-mail marketing ver van ‘dood’ is.

Maar tegelijkertijd waarschuwt de onderneming dat in e-mail marketing de nadruk nog veel te veel ligt op het meten van tactische data, zoals het aantal geopende mails, de click-through ratio etc.

Hoewel deze instrumenten nuttig zijn, is e-mail marketing volgens het bedrijf te weinig gericht op het begeleiden van de klant doorheen alle stadia van diens aankoopcyclus en wordt er niet voldoende gekeken naar de ROI van e-mail marketing en naar de integratie met CRM, analysesystemen en zo meer.

Het adviesplatform organiseert momenteel een pan-Europese enquête op het vlak van het actuele en toekomstige gebruik van e-mail marketing. Marketeers kunnen er aan deelnemen via deze link:survey.constantcontact.com/survey/a07e2m8nxxgg1f1ujws/start.

Ze krijgen nadien de resultaten en de nodige adviezen toegestuurd. 

Meer informatie over Marketing Advisor vindt u op www.marketingadvisor.eu

U kunt ook terecht op de weblog van het adviesplatform: blog.marketingadvisor.eu/

Voor vragen in verband met dit persbericht kunt u een e-mail sturen naararne@marketingadvisor.eu.

 

Previous Article
Next Article