Dekking bij overlijden bij NHG

Vanaf januari 2018 is het bij Nationale Hypotheek Garantie niet meer verplicht om een overlijdensrisico dekking te nemen bij een hypotheek. Dit moest tot verkort nog wel boven 80% van de marktwaarde. Is het dan niet meer belangrijk om een dergelijke dekking te nemen?

Wie een huis gaat kopen zal moeten nadenken over een overlijdensrisicoverzekering. Ondanks dat de verplichting is vervallen kan een dekking verstandig zijn. Dit hangt af of je jou partner verzorgd wil achterlaten en wat er nu al geregeld is aan nabestaande pensioen. Een adviseur kan je hierin goed adviseren.  Daarnaast kan hij berekenen wat noodzakelijk is om te verzekeren.

Er zijn meerdere soorten overlijdensrisicoverzekeringen. Je hebt de keuze uit gelijkblijvende dekking of annuïtair en lineair dalende dekking. Indien er tussentijds wordt afgelost op jou hypotheek kun je besluiten de overlijdensrisicodekking mee te laten dalen met de aflossing. Je betaald dan de minste premie. Ook kun je meer verzekeren dan noodzakelijk is om de partner beter verzorgd achter te laten. Vooral als je jong bent zijn de premies relatief laag en heb je voor een paar euro meer per maand een betere dekking.

Bron: https://www.bestehypotheek.nl/dekking-bij-overlijden/

Previous Article
Next Article