How to: Leatherman Tools en messen onderhouden

Veel mensen weten niet dat messen ook onderhoud nodig hebben. Op deze manier, gaan ze net zoals met auto’s, langer mee. De Leatherman Tools worden van zeer hoogwaardig roestvrij-staal (RVS) gemaakt. Niks is minder waar, het RVS roest minder snel dan normaal ijzer of staal, maar het kan wel roesten.

Corrosie en roest
Leatherman gebruikt zeer harde staalsoorten, wat invloed heeft op hoe bestendig een mes tegen corrosie is. Sommige soorten RVS zijn heel erg corrosie bestendig, maar relatief zacht (zoals bijvoorbeeld het keukenbestek). Het staal wat Leatherman gebruikt is daarentegen hard staal, en totaal niet corrosiebestendig. De messen en multitools blijven hierdoor langer scherp, maar zonder regelmatig onderhoud kan er roestvorming optreden. Wij helpen u graag mee, om dit tegen te gaan
Schoonmaken
Het is natuurlijk afhankelijk van in welke toestand je Leatherman is, kunnen er verschillende schoonmaakmethodes gebruikt worden. Hieronder een lijstje van de vier meest voorkomende methoden:

– Stoffen zoals teer, kan je met terpetine verwijderen. Let wel op, gebruik absoluut geen chloorhoudende producten!

– Als er vuiligheid tussen de bladen zit, of de Leatherman plakkirig aanvoelt, kan je de multi-tool of mes gemakkelijk schoonmaken in een watersopje met wat afwasmiddel.

Ga voor het volledige artikel naar: https://www.messen.nl/blog/how-to-leatherman-tools-en-messen-onderhouden/

Previous Article
Next Article