Zwaarden kopen

Bijna wel het meest machtige wapen van de geschiedenis en wordt tot op het heden nog gebruikt: een zwaard. De eerste roven en moorden waren toen der tijd met zwaarden gedaan. Tegenwoordig staat het vooral nog voor kunst. De messen worden af en toe nog gebruikt voor de sport zwaardvechten. Het wapen wordt gekenmerkt door het grote blad ten opzichte van een mes.

Verschillende soorten zwaarden
Smaken verschillen en dat blijkt maar weer hoeveel verschillende soorten zwaarden er zijn, met de ninja, samurai, middeleeuwse, Japanse en historische zwaarden. Per categorie hebben ze belangrijke kenmerken. Zo zijn samurai zwaarden meer gebogen en de oude middeleeuwse helemaal recht. Het blad van de Ninja zwaarden zijn vaak dunner, waardoor je het mes snel heen ne weer kan bewegen. De uitblinker uit ons assortiment is momenteel Magnum zwaardenset Hattori Hanzo. Deze set kan neergezet worden als een stukje kunst. De set is opgedragen aan één van de meeste bekende Samoerai, Hattori Hanzo.

De Japanners hadden het maken van zwaarden wel aardig onder de knie. Met de Ninja en Samoerai zwaarden waren zij de koplopers. Vanad de 12e tot de 19e eeuw waren de troepen gewapend met de messen. De zwaarden van tegenwoordig zijn veel mooier afgewerkt en zijn meer een stukje kunst dan echt praktisch gebruik.

De enige manier om het juiste zwaard te kiezen is op basis van smaak, grootte en functionaliteit. Wanneer een zwaard aan de muur gehangen wordt, kan het een groot zwaard zijn. Zodra het in de vensterbank moet gaan staan is de keuze voor een kleine beter. Het budget speelt daarnaast een grote rol. Hoe mooier en groter hoe duurder. Er zullen natuurlijk altijd goedkope zwaarden zijn binnen ons assortiment.

Bekijk snel onze ruime assortiment aan zwaarden op: http://www.messen.nl/messen/zwaarden.html

Previous Article
Next Article