Victornox messen

Kwaliteit, trots en rood, dat zijn de kenmerken van het bekende Zwitserse zakmessen merk: Victorninox. De meesten kennen het merk, doordat zij hun eerste zakmes hebben gekregen van dit merk. De messen en multitools zijn kwalitatief zo goed, dat het leger ze nog steeds gebruikt. Door een multifunctionele toepassing, is deze tool niet te missen voor een doe-het-zelver, iemand die veel outdoor is of voor het thuis gebruik.

Welk zakmes past het best bij u?
De factoren van een goed mes die meespelen zijn: de functionaliteit, prijsklasse (goedkoop & duur) en de grootte van het zakmes. Messen.nl heeft een ruim aanbod van de bekendste messen. De ‘my first mes’ is één van de bekendste zakmessen. Met een schaar, vijl en mes heb je de dagelijkse behoefte op zak. Op zoek naar een mes met meer functies? Met de Victorinox SwissChamp XLT heeft maarliefst 50 functies! Zo kom je nooit wat te kort met de tool die in je broekzak past.
De messen en tools bieden, zaagjes, messen, tangetjes, vijlen, schaartjes, meetlatten en nog veel meer functies. Een robuust merk gesmeed uit heel erg sterk metaal, jongensdromen en een familieband. Deze combinatie maakt de messen tot het heus begrip: Victorinox. Als kleine jongen hutten bouwen of in een baan om de aarde kan je ‘m overal gebruiken. Er wordt zelfs gespeculeerd dat de tool in de astronauten uitrusting van de NASA zit!

Wie bedacht de zakmessen en multitools bij het bedrijf?

Het bedrijf werd in 1884 opgericht door Karl Elsener. In het jaar 1891 begon het écht goed te lopen, Victorinox mocht leveren aan het Zwiterse leger. Nadat de moeder van Karl kwam te overlijden veranderde hij de naam van het bedrijf in Victoria. In het jaar 1921 trad roestvrij staal (RVS) langzaam op. Het bedrijf maakte hier veel gebruik van, de chemische naam is acier inoxydable en wordt vaak afgekort naar inox. Het was een logische stap om de naam van het bedrijf nogmaals te veranderen, maar deze keer naar Victorinox. Tot op het heden is het nog steeds een familie bedrijf van familie Elsener.

Bekijk ons brede assortiment Victornox messen op: http://www.messen.nl/victorinox.html

Previous Article
Next Article