Lune in het onderwijs

Steeds meer Hoge Scholen en Universiteiten stappen over afvalscheiding aan de bron. Het programma VANG ( Van Afval Naar Grondstof) waarin het Rijk samenwerkt met andere overheden, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties om o.a. meer en beter te recyclen, is hierbij een belangrijke inspiratiebron.

De voordelen voor het “nieuwe” inzamelen van afval zijn legio:

  • Kostenbesparing op afvoer van restafval.  Vermindering restafval = minder volume = minder afvoerkosten
  • Streven naar een hoog scheidingspercentage!  70-80% reductie in het volume van restafval is haalbaar. Een hoog scheidingspercentage maakt het mogelijk om grondstoffen te     hergebruiken op hoog energetisch niveau; hergebruik & recycling zorgt voor minder C02 uitstoot en verminderde druk op grondstoffen..
  • Afvalscheiding is  zichtbaar en creëert bewustwording binnen een duurzame organisatie en straalt dit ook uit naar buiten.
  • Kosten besparing op de dagelijkse schoonmaak activiteiten:  een centraal geplaatste afvalscheidingsysteem vervangt vele individuele kleine afvalbakjes.
  • Kostenbesparing op afvoer van restafval.  Vermindering restafval = minder volume = minder afvoerkosten

Voor de Hoge Scholen en Universiteiten beschikt LUNE over een groot aantal inzamelingsmiddelen die uitstekend geschikt zijn voor de gescheiden inzameling van afval van studenten.
Bij het ontwerp van deze specifieke middelen is rekening gehouden met o.a. een hoge capaciteit, duidelijke fractie aanduidingen door middel van pictogrammen en meertalige teksten en de mogelijkheid om de middelen eenvoudig te ledigen. Daarnaast zijn de meeste afvalscheidingsystemen vlam- en rookdovend.

Ga voor meer informatie naar: http://www.lune.nl/branches/onderwijs/

Previous Article
Next Article