Lifecycle Design Strategy volgens Lune!

Lifecycle Design Strategy volgens Lune!

Lune ontwerpt, ontwikkelt en produceert kwalitatief hoogwaardig afvalinzamelsystemen voor binnen- en buitenruimtes.

Onze creatieve en inspirerende oplossingen ontwikkelen wij samen met gerenommeerde ontwerpers en architecten. Onze producten zijn aan te passen aan de individuele wensen van onze opdrachtgevers. Door gebruik te maken van de afvalinzamelsystemen van Lune draagt u bij aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Bij de ontwikkeling van onze afvalscheidingsystemen laten wij ons namelijk inspireren door de 7 fases binnen het LiDS Wheel, het Lifecycle Design Strategies Wheel.

Door deze 7 fases van het Lifecycle Design Strategies Wheel toe te passen dragen wij bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo starten bij de productie van een nieuw afvalinzamelmeubel met de 0 fase: concept en functievervulling en kijken naar scheiding van afvalstromen bij de bron, afvalfractie aanduiding en de mogelijkheid om de fractie af te stemmen op inzamellogistiek.  

Vervolgens worden productie- en componentniveau afgestemd waarbij een optimaal gebruik van componenten van recyclebaar staal en natuurlijke pigmenten voor poedercoating bijvoorbeeld aan de orde komen.

In fase 2 en 3 komen reductie in materiaalgebruik en optimalisatie van productietechnieken aan de orde, bijvoorbeeld verminderde lasbewerkingen voor de reductie van energie, maar ook zaken als één productielocatie dragen hiertoe bij. 

Fase 4 en 5 geven we vorm aan de optimalisatie van het distributiesysteem en de reductie van impact in de gebruikersfase. U kunt hierbij denken aan grotere volumes van de inzamelfracties waardoor u minder zakken gebruikt en de schoonmaakkosten terug brengt.

Ook levensduur optimalisatie in fase 6 draagt, door het meegeven van een hoogwaardig en tijdloos design, bij aan een circulaire economie. Makkelijk te demonteren onderdelen maken dat een meubel eenvoudig gerepareerd of gerenoveerd kan worden en niet weggegooid hoeft te worden. Mocht een afvalinzamelmeubel van ons uiteindelijk toch in zijn eindfase komen, dan is binnen fase 7 van het Life Cycle Wheel nagedacht over refurbischment of demontage.  

Ook weten welk afvalinzamelsysteem het het beste bij uw afvalscheidingsvraag past? Kijk eens op: www.lune.nl

 

Previous Article
Next Article