Machines op professionele wijze reinigen?

Machines op professionele wijze reinigen? Kies voor droogijsstralen
Als je regelmatig gebruik maakt van productielijnen en/of machines, is het belangrijk om deze machines regelmatig te laten reinigen. Het reinigen van grote machines lijkt misschien erg lastig, maar door de innovatieve technieken op het gebied van droogijsstralen van Menno Sappé Reinigingsspecialisten is het reinigen van grote machines letterlijk een koud kunstje. Ben je benieuwd hoe het reinigen van machines door middel van droogijsstralen werkt? Lees dan meer over dit onderwerp in onderstaande alinea’s.

Wat is droogijsstralen?
De techniek volgens het droogijsstralen is een droge, hygiënische, milieuvriendelijke en uiteraard geheel veilige techniek om grote machines schoon te maken. Zo verwijderen de stralen snel, veilig en efficiënt al het vuil van machines, zodat je direct weer gebruik kan maken van deze gereinigde machines.

In feite lijkt de techniek van het droogijsstralen op de techniek van het zand- en mineraalstralen of hogedrukstralen. Het enige verschil tussen stralen met droogijs en stralen met zand of water, is het feit dat er bij droogijsstralen gebruik wordt gemaaakt van CO2-korrels. Dit zijn een soort ijskorrels die vervaardigd worden uit gas en zeer effectief zijn bij het reinigen van diverse machines in allerlei soorten en maten. Door de ijskorrels op de machines te spuiten, wordt de machine in hoog tempo volledig gereinigd. En omdat er gewerkt wordt met een lage temperatuur, verdampen de CO2-korrels direct na het reinigen. Hierdoor ontstaat er geen afvalwater, waardoor deze reinigingstechniek erg milieuvriendelijk en hygiënisch is en veel wordt toegepast in de voedselverwerkings industrie.

Het belang van het reinigen van machines
Natuurlijk is het reinigen van een machine door middel van droogijsstralen een investering, maar op lange termijn ben je voordeliger uit als je kiest voor het volledig en op professionele wijze reinigen van machines door middel van droogijsstralen. Een schone machine werkt namelijk niet alleen beter dan een machine die vol zit met viezigheden, maar heeft bovendien minder storingen en uitval. Daar komt nog bij dat een schone machine ook de hygiëne bevordert, zoals vastgelegd in de HCCP, BRC, AIB en IFC normen.

Menno Sappé Reinigingsspecialisten: specialist voor droogijsstralen
Menno Sappé Reinigingsspecialisten is al twintig jaar gespecialiseerd in het reinigen van machines door middel van de unieke ijskorrels van CO2 en heeft in deze twintig jaar al vele machines schoongemaakt volgens deze schoonmaaktechniek. Heb jij ook één of meerdere machines die wel toe zijn aan een grondige reiniging? Neem dan contact op met Menno Sappé Reinigingsspecialisten via www.sappe.nl en laat jouw machines grondig en op milieuvriendelijke wijze reinigen voor het beste resultaat.

Previous Article
Next Article