Logisal Salaris Nieuws Juni 2014

Aanvraag subsidie praktijkleren uitbesteden

De subsidieregeling praktijkleren is met ingang van 1 januari 2014 de opvolger van de regeling afdrachtvermindering onderwijs.

Wilt u praktijkleerplaatsen of werkleerplaatsen aanbieden? Dan kunt u daarvoor subsidie aanvragen. Om een aanvraag in te dienen bij AgentschapNL dient u te beschikken over een veiligheidscertificaat, voor de aanvraag subsidie praktijkleren is dit e-herkenning niveau.

Logihuis beschikt over dit certificaat en wij kunnen deze aanvraag voor u verzorgen (€ 30,- ex. BTW per aanvraag). Heeft u interesse? Neem dan contact op via info@logihuis.nl.

 

Uitzenders: schaf de loonbelastingverklaring af

Uitzendbureaus willen de loonbelastingverklaring afschaffen. Ze zouden er dan standaard van uit kunnen gaan dat zij de loonheffingskorting voor de uitzendkracht moeten toepassen. Dat verlaagt het financieel risico en de regeldruk bij de uitzenders.

De afschaffing van de loonbelastingverklaring is een van de voorstellen van de bond van uitzendbureaus (ABU) om de regeldruk te verminderen.

De ABU meldt in een door onderzoeksbureau Panteia opgesteld rapport dat de kosten door de regeldruk voor uitzendondernemingen drie keer zo hoog zijn als gemiddeld bij ondernemingen in Nederland. ‘Kleine veranderingen in wet- en regelgeving rond het werkgeverschap hebben bij ons dan ook directe grote gevolgen’, zei ABU-directeur Koops bij de presentatie van het rapport.

Volgens Michaël van Straalen, voorzitter van MKB-Nederland, wordt ‘onnodige bureaucratie’ vermeden als uitzenders standaard de loonheffingskorting bij een uitzendkracht mogen toepassen. In die gevallen waarin de korting niet van toepassing is, zou de uitzendkracht dat dan zelf kunnen aangeven bij de betreffende werkgever. Dat zou voor uitzendbureaus behalve een deel van de regeldruk ook een financieel risico wegnemen, namelijk een mogelijke naheffing en een boete in het geval dat de administratie op dit punt niet klopt.

 

LogiSal ook online mogelijk!

Met LogiSal Online kunt u LogiSal overal ter wereld benaderen. Vanuit huis, bij een klant of vanuit uw hotelkamer.

Met LogiSal Online bieden wij u twee mogelijkheden:

– LogiSal Online Citrix
– LogiSal Online EBB (Extern Bureaublad)

De grote voordelen van LogiSal Online:

– 24/7 toegang.
– Bereikbaar vanaf iedere werkplek! Ook met Apple, Linux, Smartphone en op de IPad.
– Volledig schaalbaar: uw online-salarisadministratie groeit met u mee.
– LogiSal Online is inclusief het versturen van e-mails van LogiSal.
– LogiSal Online dient uw loonaangifte in via LIS.
– 10 Gigabyte opslagruimte (voor LogiSal EBB zelfs 50 GB)
– Ook andere software mogelijk.
– U blijft volledig uitwisselbaar met uw eigen computer. Als u ooit LogiSal-online opzegt dan kunt u alle programmatuur en data op uw eigen systeem bewaren voor eventuele controles.
– Bij een webapplicatie bent u afhankelijk van derden en kunt u in geval van faillissement geen kant op.

Lees meer: LogiSal Online

 

Steeds meer stagiairs zonder stagevergoeding

1 op de 5 stagiairs krijgt stagevergoeding. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, blijkt uit de jaarlijkse Nationale Stagemonitor van StudentenBureau, schrijft Metro. “Stage lopen is vaak verplicht voor een studie. Daardoor hebben werkgevers een pressiemiddel in handen. Dit neigt naar uitbuiting. Deze negatieve trend moet gekeerd worden”, vindt Laurens Simonse, van het commerciële stagebemiddelingsbureau. Voor het onderzoek werden bijna 2000 studenten, 180 bedrijven en 80 onderwijsinstellingen ondervraagd. CNV Jongeren herkent de ‘zorgelijke trend’. “De financiële positie van studenten staat steeds meer op losse schroeven. De afhankelijkheid van ouders en bijbanen wordt steeds groter. Dat stuit ons tegen de borst”, aldus voorzitter Michiel Hietkamp.

 

Wiebes: Belastingstelsel op de schop

Het belastingstelsel moet vergaand op de schop volgens Staatssecretaris Wiebes van Financiën. Hij kondigt tegelijkertijd stevige hervormingen aan bij de Belastingdienst, waar de afgelopen jaren veel misging met bijvoorbeeld toeslagen.

Volgens de VVD-bewindsman is het stelsel veel te ingewikkeld geworden. Hij wil het tij keren en kondigt nu actie aan. De Belastingdienst werkt met verouderde systemen, die soms nog uit de jaren zestig stammen, en niet meer toereikend zijn voor deze tijd. Maar vooral wil hij ook een eenvoudiger systeem. In Nederland is de afgelopen tien jaar een enorm ingewikkeld stelsel opgetuigd waarbij miljarden worden rondgepompt.

“Een groeiend aantal regelingen dat de Belastingdienst moet uitvoeren, is naar praktische maatstaven niet meer uitvoerbaar”, aldus Wiebes. Welke vereenvoudigingen hij wil zien, laat hij nu nog in het midden. Voor de zomer komt het kabinet met de reactie op de Commissie Van Dijkhuizen, dat in opdracht van het kabinet een rapport opstelde over een eenvoudiger stelsel.

Wiebes doet een oproep aan de Tweede Kamer om hem te helpen. “Hoe goed bedoeld ook, we hebben het te ingewikkeld gemaakt de afgelopen tien jaar. Als we op deze voet doorgaan komt het niet goed. Er moeten minder fiscale regelingen komen.”

 

WUL niet in strijd met Europes regelgeving

De invoering van de Wet uniformering loonbegrip (WUL) per 1 januari 2013 heeft gevolgen gehad voor het loonstrookje van veel werknemers. Als hun nettosalaris erop is achteruitgegaan, is dat volgens de rechtbank in Den Haag echter niet in strijd met Europese regelgeving.

De effecten van de invoering van de Wet uniformering loonbegrip zijn vorig jaar geëvalueerd. Eén van de uitkomsten was dat de inkomenseffecten voor werknemers beperkt waren, en in de meeste gevallen nog iets gunstiger uitpakten dan van tevoren was ingeschat. Toch stapte een man die er per 2013 € 66 netto per maand op achteruit was gegaan, naar de rechter. Volgens hem was de daling van zijn nettosalaris in strijd met het eigendomsrecht in het Europees verdrag voor de rechten van de mens (EVRM).

De rechter gaf de man ongelijk. De wetgever had de beoordelingsvrijheid om één van de loonbegrippen te kiezen en de loonheffingen waren gebaseerd op een wettelijke grondslag. Daar kwam nog bij dat de daling van het nettosalaris niet enkel het gevolg was van de invoering van de Wet uniformering loonbegrip. Er waren per 1 januari 2013 namelijk ook andere fiscale wijzigingen die het inkomen van de man beïnvloedden. Het ging volgens de rechter dan ook niet om een individuele en buitensporige last. De uniformering van het loonbegrip was dus niet in strijd met het eigendomsrecht.

Lees hier de uitspraak.

 

Bron: Logisal

Previous Article
Next Article