Test damwand sloten PZC profielen

De firma Gooimeer is de exclusieve vertegenwoordiger van de PZC damwandprofielen, welke gefabriceerd worden door de firma Gerdau in de VS. Deze damwandprofielen hebben een alternatieve slotverbinding, die ball & socket genoemd wordt.

Deze damwandslotverbinding is een uitermate sterke verbinding. Dit is bewezen door een test die de firma Gooimeer heeft laten uitvoeren door Stork FDO. In deze test zijn verschillende damwanden van verschillende leveranciers getest op de sterkte van het slot. De volgende damwandprofielen hebben deze test ondergaan: AZ-18, PZC 18 en Hoesch 1700.

Om het slot te kunnen testen zijn uit elk damwand profiel twee stukken gesneden met aan ieder uiteinde een op elkaar passend slot. Elk testprofiel heeft ongeveer dezelfde dikte en hoogte. De sloten van deze teststukken zijn in elkaar geschoven en niet geponst of gelast.

Tijdens de test zijn beide damwand stukken in tegengestelde richting uit elkaar getrokken met de bedoeling het damwand slot te laten bezwijken.

Uit de test is gebleken, dat het PZC profiel de sterkste slotverbinding heeft. De slotverbinding van het PZC profiel is zelfs meer dan twee keer zo sterk als de andere slotverbindingen, wat ook uit de volgende testresultaten blijkt:

Capture1

Stork FDO B.V., Materials Testing Department, 7 juli 2005

Uit de toestand van de damwand slotverbinding na de test blijkt, dat de slotvorm van het PZC profiel het meest intact is gebleven.

Foto’s van de verschillende damwand profielen na de test:

profiel-test

Stork FDO B.V., Materials Testing Department, 7 juli 2005

Het volledige testrapport kunt u verkrijgen bij de firma Gooimeer. U kunt de firma Gooimeer bellen onder het nummer 036-5370333 of een e-mail sturen naar mail@gooimeer.nl

Previous Article
Next Article