Zonel levert PVL Energieverbruik Van Schijndelhuis

RoofUpdate verduurzaamt jongste monument van Nederland, Zonel levert PVL
Energieverbruik Van Schijndelhuis als pilot project aangepakt Natascha Drabbe, verantwoordelijk voor het jongste erkende monument van Nederland, het Van Schijndelhuis in Utrecht, kwam bij de Stichting RoofUpdate met de vraag op welke manier dit monument verduurzaamd kon worden.

Het Van Schijndelhuis
Door de ligging van het monument op een binnenterrein tussen Pieterskerkhof en Kromme Nieuwegracht, is het volledig van het openbare gebied afgeschermd en aan alle kanten omringd door hoger liggende woningen en kantoorpanden die met balkons en terrassen uitkijken op het gebouw. In de zomerperiode wordt door de omliggende zwarte daken en terrassen en de windluwte de temperatuur tussen de gebouwen omhooggestuwd.

De casus werd voorgelegd aan de leden van RoofUpdate die allen enthousiast waren over de complexiteit die uitnodigt om op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden. En dat kan binnen RoofUpdate. Geen deeloplossingen voor deelproblemen maar denken in samenhang. En dat is behoorlijk nieuw in een doorgaans conservatieve bouwwereld. Bij RoofUpdate realiseert men zich dat de huidige tijd vraagt om doortastend denken en handelen. Daarom zijn er binnen de stichting veel verschillende disciplines maar toch korte lijnen waardoor er snel geschakeld kan worden. Hierdoor kan de markt regelmatig voorzien worden van vernieuwingen. Dat is de kracht van deze stichting. Dat merkte ook Natascha Drabbe: “Je hoeft in een complex project niet ook nog eens een keer alle partijen apart met elkaar te versmelten, dat hebben zij al voor je gedaan: tot een goede legering! Het scheelt enorm veel tijd en daarmee dus ook kosten. In een tijd waarin er flink gesneden wordt op allerlei culturele voorzieningen is dat natuurlijk bijzonder meegenomen.”

lees meer  

Bron: http://www.zonel.nl

Previous Article
Next Article