Nieuwe serie stalen damwand profielen

Stalen damwandconstructies worden al ruim een eeuw toegepast voor grond- en waterkerende constructies. In het begin waren deze profielen smal en relatief zwaar ten opzichte van de sterkte, maar in de loop der tijd zijn deze profielen steeds economischer geworden (gewicht / sterkte verhouding).  Één van de belangrijkste producenten van stalen damwand is Hoesch Spundwand und Profil (HSP) uit Dortmund, welke in de Benelux exclusief vertegenwoordigt wordt door Gooimeer in Almere. HSP levert de bekende Larssen U-profielen en Hoesch Z-profielen.

De afgelopen jaren is er door HSP geïnvesteerd in een geheel nieuwe walsstraat voor Z-profielen. Hierdoor heeft men een geheel nieuwe serie Z-profielen kunnen ontwikkelen. Deze nieuwe Z-profielen hebben een zeer economische sterkte/gewichtsverhouding, waardoor voor uw ontwerp het optimale damwandprofiel ingezet kan worden.
profiel

De nieuwe Z-profielen zijn 700 mm breed en zijn voorzien van het welbekende Larssen-slot. Deze slotverbinding heeft al decennia lang zijn waarde bewezen als betrouwbare en sterke slotverbinding.

De belangrijkste karakteristieken van deze nieuwe Z-profielen zijn:

–          Verstevigd Larssen-slot (zie afbeelding)

–          Profielbreedte van 700 mm

–          Grote verscheidenheid aan profielen,

–          Optimale sterkte/gewichtsverhouding

–          In alle staalkwaliteiten leverbaar

profiel2Met de grote verscheidenheid van deze nieuwe Z-profielen, welke een weerstandsmoment van 1.735 – 4.000 cm3/m hebben, samen met de Larssen U-profielen welke een weerstandsmoment hebben van 500 – 6.450 cm3/m, is er altijd wel een stalen damwandprofiel, dat bij uw ontwerp past.
Meer weten? ga naar http://www.gooimeer.nl

Previous Article
Next Article