Belgische kraker in Brussel!

Dit weekend wordt de Belgische competitie hervat. Na een winterslaapje van krap twee weken gaat de Jupiler Pro League weer van start, en er staat meteen een kraker op het programma. RSC Anderlecht neemt het thuis op tegen Club Brugge. De ploegen ontlopen elkaar niet veel op de ranglijst, dus naast prestige staan er ook nog eens een hoop sportieve belangen op het spel. We kijken alvast even vooruit op deze klassieker, die gespeeld zal worden in het Brusselse Constant Vanden Stock-stadion.

Anderlecht is de koploper. Na negentien speelronden in de Jupiler Pro League heeft ‘Paars-wit’ veertig punten, een meer dan AA Gent en drie meer dan Club Brugge. De ploeg maakte 37 doelpunten, maar is vooral defensief solide, met slechts achttien tegentreffers. Toch liet Anderlecht in december liefst zeven punten liggen, en werd er niet gewonnen van KV Mechelen, Bergen en OH Leuven. ‘Topschutters’ Gillet en Suarez (resp. tien en zeven treffers) vinden het net moeilijker.

Club Brugge kent geen makkelijk seizoen. De club heeft een kleine Nederlands-getinte enclave, met Ryan Donk en Bjorn Vleminckx (voormalige topscorer van Eredivisie), terwijl ook Fredrik Stenman (FC Groningen) en Niki Zimling (NEC) een verleden hebben in het Nederlands voetbal. Aan het roer stond Adrie Koster, ex-trainer van o.a. Ajax, Roda JC en Excelsior, maar hij werd ordinair afgeserveerd na enkele nederlagen en vervangen door Duitser Christoph Daum. Het spel is er nauwelijks door verbeterd, de resultaten wel: Club hervond aansluiting met de twee koplopers. Topscorer is de al genoemde Vleminckx, met slechts zes treffers.

Wij tippen een thuisoverwinning. Anderlecht heeft een goede voorbereiding op de tweede seizoenshelft achter de rug, met onder meer een 2-1 overwinning op Werder Bremen. Lucas Biglia, een belangrijke schakel, keert terug in de ploeg. Brugge pakte de laatste wedstrijden tegen kleinere clubs 15 van de 18 punten, maar scoort moeilijk en heeft een gebrek aan creativiteit. Wij denken dat Anderlecht in een vol Constant Vanden Stock-stadion wel raad weet met de eenheidsworsten uit Brugge. Voor een thuisoverwinning krijg je bij Unibet een quotering van 1.75. De aftrap is zondagmiddag om 14.30, en de wedstrijd is live te zien op Unibet TV!

Ga direct naar de weddenschappen

Previous Article
Next Article